06. 04. 2018.

Krpe su vam smrdljive i flekave, čak i NAKON PRANJA? Ovo trebate učiniti!


Kuhinju je nemoguće zamisliti bez kuhinjskih krpa, a koje su, nerijetko, prljave i smrdljive. Ako ne brinete o higijeni kuhinjske krpe, postoji velika vjerojatnost da ćete si ugroziti zdravlje.

U nastavku slijedi nekoliko jednostavnih savjeta koji će vam pomoći u čišćenju i održavanju kuhinjskih krpa:
1. Prije svega, pobrinite se da prije prve upotrebe, krpe operete dobrim deterdžentom, jer na njima ima kemijskih ostataka i bacila skupljenih tijekom proizvodnje.
2. Neka deterdžent kojim ih perete ima antimikrobne dodatke. Ne samo da će se tako spriječiti stvaranje plijesni, nego će krpe i bolje mirisati.

3. Dobar trik da potpuno očistite krpe i oslobodite ih klica jest da ih dobro isperete i potom izvrtite u mikrovalnoj na 30 sekundi. Tako ćete ubiti sve nepoželjne klice.
4. Čim ih operete, krpe stavite na sušenje. Nikada ih nemojte ostaviti da stoje vlažne u mašini ili u lavoru, jer ćete tako olakšati posao klicama da se opet udomaće.

5. Po mogućnosti, uvijek kupujte sto posto pamučne, bijele krpe. Možda će se na njima prije vidjeti nečistoće, ali ih je jednostavnije održavati. Osim toga, boja se neće isprati i uvijek će izgledati novo.
6. U perilici ih perite posebno, na visokoj temperaturi. Nakon toga možete koristiti izbjeljivač, kako biste uklonili sve nepoželjne mirise. Kao zamjenu za izbjeljivač, dobri su alkoholni ocat ili soda bikarbona, samo pazite da ih nikada ne koristite istovremeno.


0 komentari:

Objavi komentar