12. 03. 2018.

SJAJNE I GUSTE: Od ovog recepta obrve rastu k’o iz vode!


Debele obrve su uvijek bile zahtjevne. Debele, dobro oblikovane obrve mogu poboljšati vaš izgled, dok tanke i rijetke obrve mogu učiniti da izgledate starije. Mnogi ljudi završavaju sa obrvama koje su suviše tanke. Ponekad, tanke obrve dolaze kao rezultat procesa starenja, nedostataka u ishrani, loše kozmetičke primjene ili zdravstvenih stanja kao što su hipotiroidizam, ekcem i alopecija areata. Medicinski tretmani, kao što su hemoterapija i zračenje, takođe mogu prouzrokovati gubitak kose, uključujući i liniju obrva. Ako su vam obrve previše tanke, možete lako riješiti ovaj problem pomoću nekih prirodnih kućnih lijekova.


1. Ricinusovo ulje
Ovo ulje je jedan od najefikasnijih lijekova koji povećava rast obrva. Sadrži proteine, vitamine, masne kiseline i antioksidante koji njeguju folikule kose i promovišu rast kose. Pored toga, korisno je u tome što se odupiremo bilo kojim mikroorganizmima koji ometaju rast obrva.
1. Umočiti vatu u čisto ricinusovo ulje i nanijeti ga na svaku obrvu.

2. Masirajte nježno prstima od 2 do 3 minuta.
3. Ostavite ga na najmanje 30 minuta ili preko noći.
4. Operite ga mlakom vodom i blagim sredstvom za čišćenje.
5. Ponovite jednom dnevno nekoliko sedmica dok ne primijetite poboljšanje.
Napomena: Prestanite sa korišćenjem ricinusovog ulja ako izazovu iritaciju.
2. Kokosovo ulje
Da biste uživali u gustim i impresivnim obrvama, možete koristiti kokosovo ulje. Različiti proteini kao i hranljivi sastojci poput vitamina E i gvožđa u kokosovom ulju promovišu zdrave i debele obrve. Takođe može pomoći da obrve budu tamnije.

1. Stavite nekoliko kapi toplog kokosovog ulja na vrh prstiju i nanijeti na obrve.
2. Masirajte lagano nekoliko minuta da povećate cirkulaciju krvi.
3. Ostavite to preko noći.
4. Sljedećeg jutra, isperite to toplom vodom.
5. Uradite to u trajanju od 1 do 2 mjeseca da biste primijetili promjene u debljini obrva.
3. Maslinovo ulje
Maslinovo ulje je također dobro za obrve. Ono je bogato vitaminom E, maslinovo ulje može pomoći bržem rastu obrva. Također će pomoći održavanju tamne boje.
1. Masirajte obrve toplim maslinovim uljem 5 minuta prije odlaska u krevet. Ostavite ga preko noći, a zatim ga isperite toplom vodom sljedećeg jutra.


0 komentari:

Objavi komentar