14. 03. 2018.

BILJKE KOJE MORATE IMATI: ŠTITE OD ŠTETNOG DIMA CIGARETA, HEMIKALIJA, ZRAČENJA…


VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme

Biljke su čudesne. Nakon ovog mislit ćete i da su čudesnije. Naime, jeste li znali da biljke u stanu apsorbiraju štetna zračenja koja emitiraju televizori, ali i upijaju, odnosno eliminiraju štetne mirise koje ispuštaju lakovi, razrjeđivači ili sredstva za čišćenje. Najpopularnije biljke koje imaju ovakva svojstva su fikus, paprat, dracena, ali i kaktusi. Stručnjaci savjetuju jednu biljku na devet kvadratnih metara prostora.
Dracena:
Osim što je prekrasna, dracena je jednostavna za održavanje te veoma otporna na temperaturne razlike. Odgovara joj svjetlost, ali ne i direktno sunce, ne odgvara joj propuh. Redovito je tuširajte, pa će lijepo napredovati. Nezamjenjiv je pročišćivač zraka jer smanjuje koncentracije formaldehida, isparljivih sastojaka iz sredstava za čišćenje, lakova, razrjeđivača, sprejeva i dezodoransa.

Fikus:
Fikus neutralizira duhanski dim, smanjuje koncentraciju ugljičnog dioksida, ugljičnog monoksida i trielina, kemikalije koja se nalazi u bojama i lakovima. Traži svjetlost, ali ne pretjeranu. Ni njemu ne odgovara propuh.
Paprat:
Ova biljka smanjuje koncentraciju formaldehida iz namještanja, ljepila, boja, deterdženata, tkanina i zavjesa. Zahtijeva dosta vlage. Ne smije se direktno izlagati suncu.


0 komentari:

Objavi komentar