09. 02. 2018.

GRAFIKON TEŽINE ZA ŽENE: KOJA JE IDEALNA TEŽINA PREMA VAŠEM TJELESNOM OBLIKU,STAROSTI I VISINI

GRAFIKON TEŽINE ZA ŽENE: KOJA JE IDEALNA TEŽINA PREMA VAŠEM TJELESNOM OBLIKU,STAROSTI I VISINI

Željene i idealne težine su daleko od istog. Idealna težina je potrebna težina vaše tijelo za optimalnu funkciju, a željena težina često može biti nezdravo. Naime, ovo pokazuje drugu stranu najnovijih trendova koji promoviraju prekomjerne gubitak težine, kao što je to često nije najbolja opcija za zdravu tijelu. Bez sumnje, dok je s jedne strane pretjerane težine povećava rizik od pretilosti i svim popratnim uvjetima, uključujući hipertenziju, dijabetes, srčane probleme, itd, s druge strane, prekomjerne gubitak težine nije ništa manje opasna.

Dakle, pravilo je “zlatnu sredinu” je uvijek najsigurnija i najzdraviji opciju. Postoje brojni kalkulatori i grafikoni koji će pokazati idealnu težinu. Međutim, mi ćemo vam dati poseban, dizajniran od strane doktora i specijalista. Također, to je zaista sveobuhvatan jer uključuje nekoliko parametara, kao što su oblik tijela, starost i visinu, da vam idealne tjelesne težine. Njegova najveća prednost je u tome što to govori koliko bi trebalo vagati u skladu sa svojim specifičnim proporcijama i starosti, i to ne podržava, pa čak i promovirati nezdrav proporcije tijela.

Postoje brojni kalkulatori i grafikoni koji će pokazati idealnu težinu. Međutim, mi ćemo vam dati poseban, dizajniran od strane doktora i specijalista. Također, to je zaista sveobuhvatan jer uključuje nekoliko parametara, kao što su oblik tijela, starost i visinu, da vam idealne tjelesne težine. Njegova najveća prednost je u tome što to govori koliko bi trebalo vagati u skladu sa svojim specifičnim proporcijama i starosti, i to ne podržava, pa čak i promovirati nezdrav proporcije tijela.


0 komentari:

Objavi komentar