13. 02. 2018.

BILJKA NA SLICI LIJEČI SVE ŽENSKE BOLESTI.SVAKA ŽENA BI TREBALA OVO ZNATI


Vrkuta liječi bolne cikluse, pojačan sekret, ublažava može se koristiti i u trudnoći. Iscjeljuje različite upale, čireve, bolne menstruacije, pojačan sekret, ublažava simptome klimaksa, jača srčani mišić, deluje i kao diuretik i popravlja krvnu sliku.Preporučuje se i trudnicama. Kažu valja utoliti žeđ čajem od vrkute barem jednom dnevno već od trećeg meseca trudnoće.

Prija maternici, pa smanjuje mogućnost od pobačaja. Mnoge žene je smatraju svojom zaštitnicom jer važi za univerzalni lijek protiv svih ženskih bolesti, kažu čak sprečava i mogućnost ispadanja materice.Ukoliko dođe do toga, preporučuje se čaj od svježe ubrane vrkute. Pije se četiri puta dnevno, ali lagano, gutljaj po gutljaj. Preporučuje se i dijabetičarima, a umanjuje bolove i kod gihta i reume. Osim toga, vrkuta se pokazala kao odličan lijek i u oblogama koje se previjaju na posjekotine, ubode i svakojake druge rane.

Naravno, da biste osjetili svu iscjeliteljsku moć ove biljke, morate biti istrajni, koristi se godinu bez prekida.Ovo prirodno blago, zamislite, raste na najneverovatnijim mjestima, kamenitoj i neplodnoj podlozi, a uzgaja se u vrtovima. Inače, ako niste avanturističkog duha, možete je kupiti u prodavnicama zdrave hrane. Preporučljiva je i kod nemogućnosti začeća tj. liječenja neplodnosti, gdje se koristi najčešće u kombinaciji sa macinom travom. Ova biljka reguliše lučenje ženskih hormona i dovodi u red menstrualne cikluse. Pomaže i kod policističnih jajnika.Čaj od vrkute se može piti i u toku menopauze, jer reguliše hormone i ublažava simptome menopauze. Prema nekim istraživanjima biljka je djelotvorna i protiv raka dojke, hpv i drugih virusa, zatim i bakterija kao što je stafilokok. Koristan je i za spoljnu upotrebu tj. zapiranje u slučaju bakterija, gljivica i upala. U slučaju krvarenja van vremena kada je menstruacija preporučuje se zapiranje jačim čajem od virka. Virak deluje i protiv dijareje sam ili u mješavini sa drugim čajevima. Podugačak je spisak korisnih efekata vrkute. Treba još naglasiti da je ovaj čaj preporučljiv i kao čaj za mršavljenje. Upotreba u toku trudnoće i posle porođaja. Može da se koristi i u toku trudnoće posle 3 mjeseca. Jača matericu i štiti trudnice od spontanog pobačaja. I nakon porođaja se preporučuje čaj od vrkute, jer se porodilja brže oporavlja, a jačaju joj mišići i zateže se stomak.Priprema čaja od virka Jednu kašičicu čaja preliti sa 2 dl vrele prokuhane vode. Poklopite i ostavite da odstoji 10 minuta, a potom procijedite čaj. Piti gutljaj po gutljaj. Dovoljno je 2 šolje na dan.

0 komentari:

Objavi komentar